Dövme Nasıl Silinir

dövme nasıl silinir
dövme nasıl silinir

Dövme Sildirme

Bir hevesle yapılan dövmelerden zamanla sıkılan insanların başına bela olan bir işlem dövme sildirme işlemi. Gerek yüksek dövme sildirme ücretleri gerekse uzun süren bakımlar ve ağrılar, bir anlık hevesle yapılan dövmenin günahı olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde diyanetin dövme fetvasından sonra ise insanlar dini nedenlerden dolayı dövmeleri sildirmeye çalışıyor. Peki dövme nasıl silinir?

Dövme Çıkarma

Evvela bilinmesi gereken şey dövmenin derinin altındaki bir boya olduğudur. Yani dövme bu boyanın deriden silinmesi yani deriden çıkarılması işlemidir. Dövme çıkarmak için kullanılabilecek bir sürü metod var bunlardan en yaygınları lazerle dövme sildirme ve tca kimyasal peeling ile dövme sildirmedir. Bu arada okuyucularımı heme uyarayım ki dövme silme kremi diye satılan kremlerin etki göstermesinin neredeyse imkansız olmasıdır. Bu tarz şeylere kanıp para vermeyin. lazerle veya tca asitle deri soyularak bile 8 ile 10 ay arasında çıkarılamayan dövmeyi bir kramin çıkarmasını beklemek saflıktır.

Dövmenin Silinmesi

Derinizin 1 veya 2 mm alındaki bulunan boyanın şekline dövme deniliyor. Dolayısıyla dövmeyi silmek için bu boyanın deriden uzaklaştırılması gerekiyor, Lazerle dövme silme işlemi lazer yardımıyla bu dövme boyasının bulunduğu tabakanın yakılması yoluyla boyanın deriden uzaklaştırılmasını öngörüor, ancak lazer işleminde boya silikleşmeye başladıkça silinmesi daha zor bir hale geliyor. Toplamda lazerle dövme silme için 6 ile 12 seans işlem yapılıyor ve seanslar ayda bir uygulanabiliyor. Seans ücretleri merkeze ve uygulama yapana göre değişirken, genellikle 100 lira ile 200 lira arasında ücretlendiriliyor.

Bir diğer dövme silme işlemi ise tca asitle yapılan işlem. TCA asitin %40, %50, %60 veya %70 oranlarında deriye sürerek üst derinin yanması sağlanıyor, deri yakıldıkça alttaki tabaka üste doğru çıkmaya başlıyor, ilk 3 seans yani 3 ay çok ciddi farklar gözlemlenmese de sonraki zamanlarda dövme silinmeye başlıyor. Bu işlem için ideal oran %50 tca peeling, ancak daha hızlı dövme sildirmek istiyorsanız yüksek oranlar kullanabilirsiniz ancak iz bırakma riski var.  TCA ile dövme silmek için %50 tca ile 8 ay civarında zamana ihtiyacınız var. Tca ile dövme silmenin lazerle dövme silmeden farkı işlemi evde kendinizin yapabilmesi. Örneğin doakimya.com sitesinden asiti alıp 50 liraya dövmenizden kurtulmanız mümkün konuyla ilgili olarak dövme silme yazıma bakabilirsiniz.

Konuyla alakalı olarak videolu ve resimli konuyu anlattığım dövme sildirme yazımı kesinlikle okuyun.

Dövme Nasıl Silinir” üzerine 2 yorum

  1. Merhaba öncelikle çok teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı bende kullandım ilk defa ama tam bilmiyorum benimkisi kabuk tutmadı sadece soyuldu acaba süreyi artırsammı ikinci kulanışta

    Beğen

    • emir tca yı nereden aldın. eğer doakimya.com dan aldıysan orjinaldir sıkıntı yok. başka yerlerde çok sahte ürün var bir sürü mail atıyor insanlar işe yaramadı diye. bekleme süresini biraz arttırabilirsin tabi. sen kaç dakika beklettin

      Beğen

Yorum bırakın